In Gardiner, Tips

Inden du suser ud og køber et gardin med mørklægning, så brug lige 5 min og læs med her. Der findes utroligt mange forskellige mørklægningsgardiner. Umiddelbart vil mange hælde til et klassisk rullegardin, og det er stadig en utrolig god løsning. Men der findes også alternativer – hvilke kommer vi ind på senere.

Først skal du vurdere, hvor meget du ønsker, der skal mørklægges i rummet. Er det en 100% mørklægning eller er det ok med lidt sollys i siderne, foroven, forneden og indvendig i selve stoffet? Dernæst skal du have et budget for, hvad det må koste.

Total mørklægning?

Hvis du ønsker 100% mørklægning, så kan du sagtens vælge en budget-løsning i god kvalitet og vælge eksempelvis vores standard-produkter med mørklægning. Vi vil anbefale enten vores altid populære Uni eller Soft Roll rullegardin, der fås i 3 farver eller det lidt dyrere, dog også virkelig flotte, Dubai plisségardin, der består af bikubeformede lommer med en indvendig coating og indvendige snore, der gør gardinet meget mørklæggende. Disse typer gardiner laves på standardmål.

Et godt råd er at købe størrelsen større end dit vindue og montere gardinet på udvendig side af vinduesrammen. Måske endda helt ude på væggen. På den måde reducerer du også de lysstråler, der vil komme foroven/forneden og i siderne, da gardinet går ud forbi vinduesåbningen.

Se alle vores standard gardiner med mørklægning her.

Hvis du ønsker et gardin lavet præcist efter dine mål, så skal du enten bestille et hjemmebesøg af gardinbussen eller selv bygge dit gardin.

 

Delvis mørklægning?

Hvis du ikke ønsker 100% mørklægning, men bare et gardin, der tager det meste sollys, så kan du sagtens vælge et standard plisségardin med mørklægning. Da almindelige plisségardiner har indvendige snore i stoffet, betyder det, at der her kommer lys igennem. Så det skal du være specielt opmærksom på, hvis du vælger et plisségardin og ønsker 100% mørklægning. De fleste gardin-leverandører har plisségardiner med mørklæggende effekt – altså med en coated bagside.

Ønsker du andre farver eller et gardin produceret præcist efter dine vinduesmål, kan du vælge et gardin fra vores DEBEL Plus-sortiment, hvor udvalget er væsentlig større – heriblandt det populære UpDown plisségardin med HoneyComd-dessin (ses på billedet). Læs, hvad du får med vores gardiner fra vores DEBEL Plus-sortiment her.

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte vores support på info@debel.dk.

Rigtig god fornøjelse med din mørklægning.