In Gardiner, Tips

Inden du suser ud og køber et gardin med mørklægning, så brug lige 5 min og læs med her. Der findes utroligt mange forskellige mørklægningsgardiner. Umiddelbart vil mange hælde til et klassisk rullegardin, og det er stadig en utrolig god løsning. Men der findes også alternativer – hvilke kommer vi ind på senere.

Total mørklægning?

Først skal du vurdere, hvor meget du ønsker, der skal mørklægges i rummet. Er det en 100% mørklægning eller er det ok med lidt sollys i siderne, foroven eller forneden? Dernæst skal du have et budget for, hvad det må koste.

Hvis du vurderer, at lidt lys er ok, så kan du sagtens forsøge dig med en budget-løsning i god kvalitet og vælge eksempelvis vores standard-produkter med mørklægning. Vi vil anbefale enten vores altid populære Uni eller Soft Roll rullegardin, der fås i 3 farver eller det lidt dyrere, dog også lidt flottere, Dubai plisségardin, der består af bikubeformede lommer med en indvendig coating, der gør gardinet meget mørklæggende. Disse typer gardiner laves på standardmål – og du får her ikke mulighed for at bestille det lige præcis efter dine vinduesmål. Dog kan du købe størrelsen større end dit vindue og enten montere gardinet på udvendig side af vinduesrammen. På den måde reducerer du også de lysstråler, der vil komme foroven og i siderne. Alternativt kan du selv gå i gang med at tilpasse gardinet. Vi har lavet udførlige videoguides til dette, så du får en del hjælp her.

Se alle vores standard gardiner med mørklægning her.

 

Delvis mørklægning?

Hvis du ikke ønsker 100% mørklægning, men bare et gardin, der tager det meste sollys, så kan du sagtens vælge et standard plisségardin. Plisségardiner har indvendige snore i stoffet, hvilket betyder, at der her kommer lys igennem. Så det skal du være opmærksom på, hvis du vælger et plisségardin og ønsker 100% mørklægning. De fleste gardin-leverandører har plisségardiner med mørklæggende effekt – altså med en coated bagside. Farver i vores DEBEL standard-sortiment er hvid, grå eller sort.

Ønsker du andre farver kan du vælge DEBEL Plus, hvor udvalget er væsentlig større og du kan bestille efter dine mål. Se udvalget hos din DEBEL Plus forhandler her.

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte vores support på info@debel.dk.

Rigtig god fornøjelse med din mørklægning.